Субота, 18.05.2024, 09:01

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [69]
Лицарський орден православних козаків ім. І. Сірка [9]
Кіровоградська Академія КГКП МАК [0]
Новосанжарський полк КГКП МАКу [0]
Кобеляцький полк КГКП МАКу [0]
Кременчуцький полк КГКП МАКу [0]
Глобинський полк КГКП МАКу [0]
Хорольський курінь КГКП МАКу [0]
Полтавський козацький полк [0]
Служба козацького самоврядування Кобеляцького р-ну [0]
Машівський полк КГКП МАКу [0]
Гадяцький козацький курінь КГКП МАКу [0]
ГО "Козацька громада Шишацького р-ну" [0]
Царичанський козацький полк Дніпропетровської обл КГКП МАКу [0]
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 20 » Козацтво у сучасності
13:43
Козацтво у сучасності

Козацтво у сучасності

 

Хто такий козак? Лицар, герой, який готовий віддати власне життя за        долю і процвітання Батьківщини. В свідомості кожного з нас свої власні образи козацтва. В наш час Козацтво – один із найгероїчніших, найсвятіших, найближчих українських міфів.

Сучасне Українське козацтво не є окремою козацькою організацією, а являє собою Всеукраїнський козацький рух.

       Представниками цього руху є нащадки козацьких родів, окремі громадяни, які вважають себе козаками, та козацькі громадські організації, які відстоюють національну козацьку ідею, сприяють захисту політичних, економічних, культурних та історичних досягнень Українського народу, беруть участь у забезпеченні духовного розвитку, фізичного здоров'я та високої моральності українського суспільства, використовуючи набутки багатьох поколінь своїх попередників.

Сучасне Українське козацтво об'єднує понад 700 козацьких організацій (юридичних осіб) чисельністю більше 300 тис. осіб. Із них близько 40 організацій – міжнародні та всеукраїнські, більше 255 – обласні, 263 – районні (районні у містах) та 176 – міські. На базі існуючих козацьких організацій сформовано близько 300 козацьких громадських формувань з охорони громадського порядку чисельністю 10 620 осіб, які співпрацюють з підрозділами Міністерства внутрішніх справ України та інших зацікавлених міністерств.

Український козацький рух в сучасній Україні з кожним роком стає більш організованим, співпраця козацький організацій з центральними і місцевими органами влади і місцевого самоврядування набуває практичного змісту.

В деяких областях розроблені і діють місцеві програми розвитку Українського козацтва.

На думку керівництва центральних органів виконавчої влади, особливості козацьких організацій відрізняють їх за своєю природою від звичайних об'єднань громадян. Козацькі громадські формування можливо об'єднати для вирішення питань охорони громадського порядку, навколишнього природного середовища, державного кордону; ліквідації надзвичайних ситуацій, здійснення пожежно-рятувальних робіт; комплектування військового резерву та виконання окремих завдань територіальної оборони в особливих умовах.

Керівники місцевих органів виконавчої влади відмічають, що козацька ідея знайшла чисельних прихильників в усіх регіонах держави, постійно зростає чисельний склад існуючих козацьких організацій, створюються нові організації.
       Козацькі організації роблять значний внесок у справу виховання молоді та підготовки їх до військової служби. При державних адміністраціях створені Ради Українського козацтва, які організують діяльність козацьких організацій за спільним планом.

  Керівництвом ряду областей, а саме Запорізької, Волинської, Луганської, Миколаївської, Полтавської, Херсонської та Донецької, проводиться робота по розробці проектів обласних програм розвитку Українського козацтва.

У цей не простий для України і вирішальний для Українського козацтва час від козацьких організацій потребується всебічна підтримка ініціатив щодо консолідації українського суспільства, відродження історичної правди Українського народу, відновлення і збереження його культурної спадщини, залучення козацьких організацій до охорони культурної спадщини, фізкультурно-спортивної роботи та військово-патріотичного виховання молоді.

   Так, на території нашої з Вами Полтавської області діє, та не просто діє, а служить жителям нашого краю  Козацькій гвардійській корпус Полтавщини Міжнародної Академії Козацтва. Очолює його Головний отаман Микола Анатолійович Ревека. Полтавські козаки виконують обов’язки з несення служби по охоронні громадського порядку, зокрема на святкових та урочистих днях міста Полтави. На заставах доброї волі та відданості українському народові, наші хлопці підтримують порядок та спокій рідної землі. Так, у дні православного свята Пасхи, силами Полтавського козацтва дисципліновано, цілодобово та  викладаючись «на повну»,  було забезпечене мирне проведення заходів.

    Відзначаючи роботу з охорони порядку під час святкових днів не можна не приділити увагу чергуванню у Спаській церкві. Браві козаки на чолі з отаманом, честно та добросовістно відчергували з суботнього вечора до недільного ранку, першого дня травня. Завдяки сувмісним зусиллям козацтва та правоохоронних органів не було допущення жодних порушень громадського порядку, злочинних посягань на майно церкви і прихожан.

Крім роботи по масовим заходам, керівний та рядовий склад Козацького гвардійського корпусу Полтавщини не забуває і про виховання молодого поповнення. До лав нащадків славетних козаків все більше приходить школярів, студентів і просто молодих людей. Вибираючи цей шлях, шлях своіх прапрадідів, вже досить у молодому віці вони розуміють, що жити потрібно гідно, щиро і прикладно. Велику увагу приділяють керівники на виховання щодо життя без шкідливих звичок та залежностей від будь-яких слабкостей сьогоденного людства. Козак – це в першу чергу приклад українського народу для усього світу!

У Міжнародній Академії Козацтва та Козацькому гвардійському корпусу Полтавщини завжди відкриті двері для небайдужих та інціативних людей, що мріють змінити свою велику державу починаючи з самого себе. Теплі відносини та вірна взаємопоміч завжди присутні серед козаків. Тому якщо Ви любити свою України та її народ, пам’ятаєте про славетні подвиги козаків, вважаєте честю служити віддано і справедливо - то Вам будуть раді у нашій великій і дружній козацькій сім’ї!

Я. Могила

Категорія: Новини | Переглядів: 468 | Додав: kgkpmak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples