Субота, 18.05.2024, 04:28

Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [69]
Лицарський орден православних козаків ім. І. Сірка [9]
Кіровоградська Академія КГКП МАК [0]
Новосанжарський полк КГКП МАКу [0]
Кобеляцький полк КГКП МАКу [0]
Кременчуцький полк КГКП МАКу [0]
Глобинський полк КГКП МАКу [0]
Хорольський курінь КГКП МАКу [0]
Полтавський козацький полк [0]
Служба козацького самоврядування Кобеляцького р-ну [0]
Машівський полк КГКП МАКу [0]
Гадяцький козацький курінь КГКП МАКу [0]
ГО "Козацька громада Шишацького р-ну" [0]
Царичанський козацький полк Дніпропетровської обл КГКП МАКу [0]
Статистика
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 2 » Острів Хортиця
10:06
Острів Хортиця

Острів Хортиця! Колиска  козацтва, символ волелюбства, уособлення сили, і, звичайно, відданості батьківщині. І хто, поринувши у історичні оповідання, сповнені пригод, мужності, відваги, навіть якоїсь казковості, не мріяв побувати на Хортиці? Ось і нам випала така чудова нагода – перегорнути сторінки історії, і поринути у  світ козацької звитяги.

 

Цього разу, 22 квітня, для козачат загону імені Івана Сірка школи-інтернату №2 міста Полтави та козаків Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка довгоочікувану екскурсію на Хортицю влаштували Лицарський орден Івана Сірка та Козацький гвардійський корпус Полтавщини. На козацькому острові нас радо зустріли Запорізькі отамани: Сухінін Дмитро Валентинович та Лютий Володимир Миколайович. Побувавши в урочищі Сагайдачного, біля Січових воріт, Козачої могили, Совутиної скелі, ми не лише побачили історичні пам’ятки, а й слухаючи розповіді отаманів, відчули справжній дух козацтва, який на протязі віків панує на Хортиці, зваблюючи соєю силою і незламністю. Ми ознайомилися з життям та побутом козаків, відвідали кінний театр, музей козацького флоту (козацьки чайки), скіфський курган. Звідси починалися повстанські походи, а Богдан Хмельницький 1648 року розгромив на Хортиці польську залогу. У 16601670-х роках Хортиця була військовою базою Івана Сірка, в честь якого і названо загін полтавських козачат. Ми також побували в  музеї зброї, де зберігається найбільша колекція в Європі. Відвідали музей техніки «Фаєтон», де зібрана колекція автомобілів Великої вітчизняної війни, авто 50-90 років 20 століття, та багато іншої, різноманітної техніки. А завершилася екскурсія  у музеї одного із провідних підприємств світу – «Мотор Січ», де випускаються надійні сучасні авіаційні двигуни.

 

Ми щиро вдячні директору фірми «Діамонд» – Співаку Андрію Юрійовичу, директору фірми «Автомир» – Антонову Володимиру Миколайовичу, Запорізьким отаманам – Сухініну Дмитру Валентиновичу та Лютому Володимиру Миколайовичу, а також Запоріжській обласній державній адміністрації за організацію та проведення екскурсії для полтавських козаків. Це було незабутньо і неперевершено, екскурсія була захоплюючою і змістовною, та впевнені – запам’ятається на все життя.

Категорія: Лицарський орден православних козаків ім. І. Сірка | Переглядів: 367 | Додав: kgkpmak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples